...och till att ta tillvara!
Den här gången ett par kilo rödbetor som fick läggas in med ett gammalt hederligt recept från kokboken.
Till 1 kg rödbetor
Skär bort blasten, tvätta, skala och klyfta rödbetorna. Koka i ca 30 min. Lägg dem sedan i kallt vatten.
Burkar och lock hettas upp till strax över 100 gr i spisen.
Lägg rödbetorna i burkarna.
Lagen:
1 1/2 dl ättiksprit
5 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk senapsfrö
4 dillkronor
Koka upp samtliga ingredienser till lagen. Häll över rödbetorna så att de täcks. Skruva strax på locken.
Om det beror på själva smaken eller på känslan i bröstet får vara osagt...
Kram!
3 kommentarer:
Kan bara hålla med. Tips är kombinationen inlagda rödbetor och falafel. Guld! Om man gillar falafel vill säga.
Helt ny kombination för mig! Måste nog pröva :)
Åh vad gott med rödbetor! Mina tog sig inte alls i år. De blev bara små blad och inget mer. Så tråkigt. Jag som fullkomligen älskar rödbetor.
Så jag är AVIS på dig ;)
Skicka en kommentar