4 port.
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
1 litet blomkålshuvud
grönsaksbuljong, gärna ekologisk
200 g philadelfiaost med smak av vårlök
3 dl mjölk (lätt eller standard)
50 g ädelost
4 skivor bacon
salt och svartpeppar
Fräs lök och vitlök (viktigt att inte bränna). Skölj och hacka blomkålen. Lägg i och täck med vatten. Lägg i buljong. Koka i ca 10-15 min. Lägg i ost, höll i mjölk och låt soppan sjuda försiktigt. Krydda med salt och peppar. Stek baconskivorna i micron på, på hushållspapper i stark värme i tre minuter. Klipp i mindre bitar och rör ner i soppan. Klart!
Det kan vara snyggt (och gott) att strö över lite gräslök som topping så att soppan får lite färg!
6 kommentarer:
Ser jättegott ut! Ska prova det någon gång. Bra när barnen tycker om den också. Tror inte att mina barn kommer tycka om sån här soppa.
Måste bara säga att den personen som köpt den vackra krukan på bänken har väldigt god smak;) kram Nettan
Nej, mina har ätit den så länge de kan minnas . . . Annars hade de kanske inte gillat den :)
Ha ha, nästan lika snygg som den som står på köksbordet och som fastnade på bild i påskinlägget!
Jag gjorde soppan igår. Den var supergod! Kan verkligen rekommenderas!
Det var roligt att höra :)
Skicka en kommentar