lördag 1 februari 2014

Vinterdag och taktfast tempo!

En riktig friluftsdag har vi haft idag. Pulkakalas för Mellantjejen och korvgrillning för oss andra. Och hör och häpna; ett par varv i skidspåren runt den lilla skogssjön! Det var åratal sedan sist, vilket kändes, men det är med en skön känsla i kroppen som man sätter sig i bilen och åker hem!


Just nu har jag en period när jag inte tänker och analyserar så mycket vad gäller den där tröttheten. Jag har, både på egen hand, och tillsammans med mannen, gjort en slags plan. En plan där mina vilostunder är schemalagda.  Inplanerade, med ungefär lika hög prioritet som att maten ska lagas och barnens tänder borstas.
Ibland gör små saker stor skillnad! Nu börjar en känsla av lättnad smyga sig på, när jag vet av dagarna rymmer tid att vila. Tid att komma iväg för att träna. Att bygga upp mina reserver istället för att bara tömma ur. Istället för att bara stanna för att fylla på när jag redan trampat över min egen gräns. När näsan redan försvunnit under vattenytan.
Nej, nu känns det lite som att jag har kapitulerat och segrat på samma gång! Ja, jag behöver vila mer än vanligt just nu. Jag har accepterat det som ett faktum. 
Och jag gör det. Vilar. Och vet, därmed, att  jag orkar. Och då blir jag piggare. Bara vetskapen att vilan väntar gör mig piggare. Mindre orolig för dagen, för veckan, som ligger framför.
Nu släpper jag inte planen förrän jag märker att den tagit mig någonstans. Nu håller jag kvar. Bara gör. Det som jag vet att jag ska. Som vi har bestämt. Jag behöver inte tänka så mycket mer just nu. Inte ödsla så mycket tankekraft. Bara invänta en förändring som tar form.

Vi går mot ljusare tider!

Kram!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra Jenny!!! För mig har Januari varit bra, är noga med vilan.Denna helgen blir att ta det lugnt är sååå tät. Bra att inte analysera för mycket tror jag , det tar också på energin!! "Bara i Dig har min själ sin ro" och kroppen med för den delen. Puss

Anonym sa...

Härligt! Hoppas det finns tid för din man att vila oxå...

Jenny Åberg sa...

Kram!

Jenny Åberg sa...

Jodå, fast han vill hellre använda sin fritid till skidåkning, det är hans pauser: Fast det får han skriva om på sin "blogg"!