onsdag 19 juni 2013

Rabarrrberrrrr!

 

Vi har nästan hur mycket rabarber som helst! Vilken rikedom! Och nu när det är semestertider kan man ju lägga lite krut på mat och fika...

Häromdagen kom jag på en kaka som min lilla storasyster brukar göra. Tänk dig en kladdkaka utan kakao, men med en massa bär eller som nu; rabarber! Jag lade till lite kanel, som jag tycker passar bra till. Man tager vad man haver!



Syster Nettans rabarberkaka

100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl tärnad rabarber
1/3 tsk kanel

Smält smöret och ställ åt sidan. Viska ägg och socker luftigt. Blanda samman alla ingredienser och häll i en smord form. (Jag bakar ofta med smörpapper direkt i formen, det är så lätt att liksom lyfta ur alltihop när det är klart och sedan försiktigt dra bort pappret.) Grädda i 24 min, 175 grader om formen är 24 cm i diameter. Är formen mindre får man korta tiden så att kakan inte blir torr. Den ska vara lite lös när man tar ut den ur ugnen, den stelnar till lite när den kallnar och en torr kladdkaka vill man inte ha!!

Kram -eller mums!

3 kommentarer:

Anonym sa...

De e nyttigt!!

Jenny Åberg sa...

Ha ha, ja ungefär lika nyttigt som "chip o cola"!

Anonym sa...

Måste bara tillägga att man skall röra ihop ingredienserna...lYCKA TILL....Syster Nettan