onsdag 21 augusti 2013

Kaos och pyssel!

Ja, inte på samma gång, då!
Måndagen får stå för kaos. Jag hade tänkt att jag och barnen skulle ha en mysig sista sommarlovsdag tillsammans. Vi skulle åka och spela minigolf på förmiddagen. Något de pratat om, men som liksom inte blivit av. Jag skulle bara ta hand om ett gäng gurkor jag fått först.
Sagt och gjort. Ut i landet för att skörda dill och persilja. Blanda till inläggningen... Och så bara dags att skära gurka!
Vid det här laget känner jag mig ganska duktig. Rätt huslig sådär. Så jag drar fram den där lilla apparaten man kan skiva grönsaker på. Den som ser ut som en liten plastlåda, med en ränna upptill, så att man drar grönsakerna fram och tillbaka och nästan per automatik får fina jämna bitar.
Det händer redan vid första skäret. Jag slinter till, får visserligen till en liten gurkskiva, men den svider lite i lillfingret och ... Läs nu inte mer om du är av det blödiga slaget! Jag ser att en liten bit av fingret är borta! Hua!
Vi åker in på akuten, det går inte att sy tillbaka biten och det går inte att dra ihop såret som är för brett. Det blir en omläggning.
Men en stund senare är det alldeles uppenbart att det inte slutat blöda. Verkligen inte! Vid fjärde besöket, nu har klockan hunnit bli elva på kvällen, konstateras att man nog behöver sy ihop två artärer. Efter det slutar det äntligen!
Så här sitter jag med eftertankens kranka blekhet och tänker att huslighet kan va' rätt farligt och att man nog bör läsa instruktionerna innan man provar en ny apparat. Och inte tänker jag visa någon bild av den inlagda gurkan heller. Fast att min man var snäll och gjorde klart alltihop. Och att den blev ganska god! För jag är inte så sugen på inlagd gurka idag.
Men idag känns det äntligen bättre och nu ska vi se om barnen har lust att göra var sin trollslända (eller någon annan slags pysslad insekt) med mig! Tack till bloggen Handmade Charlotte för inspiration!
Kram!

(Det ville de! Det blev två fjärilar och en trollslända till.)3 kommentarer:

Helene Dyrelöv sa...

Oj, käre nån! Att det kunde gå så illa! Stackare! Hoppas att det läker snabbt och bra! Tack för tips på pysselinspiration!

Jenny Åberg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jenny Åberg sa...

Ja, tänk vad fel det kan bli! Ett ögonblicks verk... Kul att pysslet var till inspiration!