lördag 30 november 2013

Välkommen adventstid!

Ikväll var det äntligen dags att köra igång adventsmyset på riktigt! Tända ljus i alla vrår, värma på glöggen, duka långbänken med tilltugg och bjuda över vänner att dela det med. Kan det bli bättre!?


Förutom clementiner, som ju inte kräver några direkta förberedelser bjöd vi på pepparkaksstänger med ädelostcreme, saffranskrans à la Ernst och cornflakes confekt. 
Kan verkligen rekommendera saffranskransen: Fylld med kräm av smör, socker och mandelmassa kan den knappast kallas för en torr gammal lussebulle (jag hoppade över äpplen och mandel, men det hade säkert också blivit gott)!
Ädelostcremen består av en del nedsmulad ädelost och en del turkisk yoghurt.


Cornflakeskonfekten är världen enklaste; kolan ordnar sig själv i micron på några minuter. Sedan är bara att röra ner flingorna och ta två skedar till hjälp för att pytsa ner lagom stora klickar i formarna (OBS dock att den kokande kolan som tas ur micron ska hanteras varsamt. Den vill man inte få över sig!)


Att gästerna hade med egenhändigt tillredda Rocky Roads gjorde inte kvällen direkt sämre! Allt sammantaget räckte detta att mumsa på i ungefär tre timmar. 
Det här är knappast en kväll då jag kryper till sängs med tom mage! För efter glöggfika blev det pizza-slices! Men det är en helt annan historia! 
En härlig advent önskar jag dig!


Inga kommentarer: