fredag 12 april 2013

Massor av inspiration från trädgårdsmässan!


Tillbaka hemma igen från en dag laddad med intryck och inspiration. Japp, trädgårdsmässan (egentligen Nordiska Trädgårdar) levererade! Förutom inspirationen har ett gäng nya fröpåsar samt pelargonsticklingar fått följa med hem!
Jag skickar med ett bildregn och åtföljande kommentarer:
Här är bilder från en av visningsträdgårdarna; Näsuddens Handelsträdgård, samt från butiken Garden Flow Shop. Den här visningsträdgården var full med räta linjer i en naturlig färgskala. Genomgående grönt och brunt. Den gav nya tankar och idéer eftersom de jobbat med enkla, enkla material som träbalkar, terrakottakrukor och spånskivor - och fått det så snyggt!!
Nedan har de till exempel gjort en vedförvaring på enklaste sätt med grönmålade träbalkar. Vill man ge veden ett tak skulle man ju kunna lägga några vedpannor på toppen...
Se också hur man trätt upp "hjärtan på tråd" till höga torn! Bra tips när de växt ur det lilla växtstöd som oftast finns med från början!
Ett annat roligt tips var de mobila odlingslådorna (från Nelson Garden tror jag) som bestod av fristående rottingpaneler med en rejäl plastpåse innuti.
Trenden att inreda ute som om det vore inne verkar hålla i sig. Rummen var fulla av "växande" byråar, bord och bokhyllor! Jag skulle nog inte offra en så fin sekretär som den nedan, men en gammal och uttjänt skulle jag med glädje ge en sådan vacker uppgift!
I korgen nedan ser ni bland annat kungsängsliljan, som jag vågar utnämna till mässans mest populära blomma!

Jag var lite förvånad över att så många montrar höll sig till jordfärger när klädmodet är färgstarkt, men några inslag av färg fanns ändå. Guteform, de klassiska gotländska utemöblernas mästare, hade ett till exempel ett nytt koncept där både pasteller och starkare färgare lyfte utställningen! Känner du igen dem? De var nämligen med i senaste omgången av "Så mycket bättre".

Häpnadsväckande vackra var Bossons orangerier, utemöbler och detaljer. Även om deras orangerier kostade en rejäl slant var deras mindre prylar riktigt prisvärda! Ett par av dem landade hemma hos mig, men det får bli ett senare inlägg.
Nu ska jag fortsätta ta hand om min lilla sexåring. Det är härligt att känna sig efterlängtad när man kommer hem och nu har hon tusen små saker att säga mig..!
Kramar!


 

2 kommentarer:

Anonym sa...

vilka mysiga bilder från trädgårdsmässan !

Jenny Åberg sa...

Roligt att höra!