lördag 6 april 2013

Resans bästa och värsta!

Jag tänkte ju berätta lite mer om vår lilla semesterresa: En vecka på Teneriffa, hotell Costa los Gigantes.
För det första; all inclusive är verkligen att rekommendera när man reser många tillsammans. Man möts vid frukosten. Om någon är lite sen till en måltid är det ingen katastrof. Livet blir helt enkelt så enkelt det kan bli och man kan ta det lugnt njuta av varandras sällskap. Det var det vi ville den här gången. Ett plus var dock att hotellet bjöd in lokala hantverkare, olika varje kväll, vilket gjorde att vi ändå inte var helt avskärmade från samhället utanför.
När lillan blivit lite större hoppas jag att vi vågar oss på lite mer äventyrliga resor igen!


Jag tänkte ju kora "veckans sämsta och bästa":
Den roligaste aktiviteten var höjdbanan! En bana där man ömsom spatserar i hängbro och ömsom på en stock. Säkerhetsselen var naturligtvis på, men höjden på mellan 5 och 6 meter upp i luften gjorde det hela nästan onödigt spännande. Särskilt när man, lite svag i knäna, ska hjälpa en liten 6-åring på samma gång. . . Men det är ju efter sådana stunder man kan dunka varandra i ryggen :)
 


 
Veckans värsta var däremot vår lilla tur ut på böljan den blå. Vi seglade iväg på piratbåten på jakt efter pilotval och delfiner med flaggan i topp. Pilotvalarna lät sig finnas. Fascinerande att få se dessa lagom stora valar alldeles nära däck!


Problemet är bara att om man tittar på valar kan man inte samtidigt titta på horisonten. Låt mig säga att bara en i sällskapet åt någon mat. Resten mådde illa. Vissa mer än andra. Mormor spyr, bebisen spyr (trodde hon var för liten för att känna av sjösjuka) och jag spyr. Övriga gör sitt bästa för att inte spy. Utfärden blev en flopp kan man säga, fiasko rent av. När vi gled tillbaka in i hamnen, med piratmusiken strömmande ur högtalarna, spred sig lättnadens leenden. Äntligen! Men vi kommer sent att glömma detta piratäventyr!!


 
 

Nej, nu avslutar jag semesterberättelsen med en god efterätt och lite solbränna!

Kram!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så du tyckte inte vår semester var så äventyrlig. Du hade nog behövt att åka lite mera båt.....
Kommer aldrig glömma mannen (med den fina lilla frun) som hade minst märkliga ljud för sig i sitt illamående.
Men du, det var ändå rätt bekvämt och bekymmerslöst på hotellet.......
Kram Nettan

Jenny Åberg sa...

Nej, charter och all inclusive räknas väl inte som så äventyrligt. . . Men härligt! Speciellt med trevligt sällskap :)