måndag 27 januari 2014

Nyputsad spis (eller hur man blir av med en smurfmössa)!

Först en före-efter bilder: Visst är det stor skillnad!? 
Jag blev aldrig riktigt sams med den där strutformade öppna spisen och efter många diskussioner och tips bestämde vi oss för att helt enkelt putsa om alltihop för att få en helhet.

Under veckan som gick fick jag lite hjälp och sällskap av svärföräldrarna när maken rest iväg med sitt arbete. Det är tacksamt i dessa trötta tider!


Svärfar hade också fått frågan om han också ville hjälpa oss att putsa om vår öppna spis. Och det ville han! Om sig och kring sig, som han är, tog han reda på att man kunde använda puts, så att man slapp slänga på bruket, så där så att det stänker om det, här i allrummet! 
Vi blev så nöjda med ytan och färgen att vi blev osäkra på om vi faktiskt ska måla den i vitt eller grått som vi från egentligen planerat. Den är kanske fin som den är? Hmm, får nog fundera på det ett tag till!


Nu ska vi njuta av att vårt allrum känns mer som "vårt"! -Utan smurfmösse-formen lika framträdande! -Tack för det, Svärfar! Så småningom ska en insats på plats så att vi kan elda för värmens och inte bara för stämningens skull!


Kram!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Blev riktigt bara ju!!

Jenny Åberg sa...

Tack!