söndag 11 maj 2014

Choklad+lakrits...

Lakritspulver!! Har du sett att det börjat dyka upp lite varstans!? 
Jag är helt galen i lakrits och var därför närmast tvungen att köpa med en burk av Renée Voltaires ekologiska när jag fick syn på den.
Vi provade att strössla den på vaniljglass. Gott. Visst. Men ingen riktig smaksensation...

Men igår provade jag och Mellantjejen att smaksätta kladdkakan med lakritspulver. Min duktiga lilla bagare, som gjorde nästan allt själv! Man ska inte underskatta en 8-årings förmåga!
Tillbaka till kladdkakan: Vi prövade bara på en liten del av smeten. På en hel sats borde det fungera bra med ett par extra nypor salt och en och en halv tsk lakritspulver. (Smaka av smeten för att hitta sin egen balans av choklad- lakrits.) Sist men inte minst en gnutta flingsalt på toppen.


Det här var en hit!! Och en värdig ersättare till lördagsgodiset!

Hoppas du har en trevlig helg!
Kram!

6 kommentarer:

Anna-Karin Öhrnstedt sa...

Så laktrispulver alltså, detta måste ju testas nästa gång jag beträder svensk mark. Låter ju jätte gott! Tyvärr lär det ju dröja innan det kommer hit till detta laktritsfattiga land.

bara anna sa...

Jag älskar med lakrits och har gjort chokladpudding med lakritspulver i några gånger, supergott. Har inte vågat mig på kladdkaka med lakrits ännu men det måste jag testa snart.
Kram

Jenny Åberg sa...

Ja, det första jag köper efter en resa är lakrits... Hur ska det då inte vara om man bor utomlands. Du kanske har hittat nya favoriter istället?
Kram!

Jenny Åberg sa...

Kul tips! Chokladpudding blir det allt ibland. Fast det är mest jag som gillar det här hemma :(
Kram!

Emma sa...

Lakritspulver är underbart! Man kan göra maränger och ha i pulver efte smak, det blir fantastiskt!

Jenny Åberg sa...

Det kan jag tänka mig. Jag gör maränger med hallon i. Kanske skulle pröva med hallon och lakrits nästa gång.
Kram!