tisdag 15 april 2014

Feeling blue...

Ja, många ord har ägnats åt den nuvarande energibristen. Ändå är våren en ljuvlig tid. De första gångerna man riktar näsan mot solen och möts av värme. Att dricka sitt snabbt svalnande kaffe på altanen eller gå förbi entrerabatten och upptäcka att en ny tjock grodd av något slag är på väg upp genom jorden. 
Det där gör något med oss. Och det får mig att dra djupt efter andan. Och att se! Jag ser nog aldrig naturen som jag ser den just nu!

Och den känslan sätter spår i vad jag önskar omge mig med. Det får mig, som annars älskar vitt, vitt, naturmaterial och en smula grått att börja längta efter blå inslag.

Är det en undertryckt längtan efter sommarens vattenspegel som gör sig påmind? När man ser inredningens färger och material blir jag ganska säker på att det är just så!  Ser ni vattnet, stranden, vassen och drivveden i den här bilden från Lexington? Och sommarljuset?!


Mera vass, i denna bild via trendenser. Och havets otaliga nyanser och vågrörelser.


Eller Royal Copenhagens stiliserade sommarblommor och spirande skaparlust i den sena sommarkvällens ljus.


Eller är det helt enkelt en bunt pärlhyacinters violblå?


Eller sälgens ljusgröna yrväder mot en himmel så blå att det nästan gör ont! Hade det rört sig om godis hade jag allvarligt övervägt möjligheten att den målats med något livsfarligt färgämne. För det blå mot den ljusgrå naturen i april blir kanske ännu mer...blått!?


Mm. Den där vårblå bluesen...

Kram!

(Bilder via Pinterest och egen.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ÄLSKAR den där färgen!!! Det är jag ju!! kram till Dig kära syster

Jenny Åberg sa...

Ja, visst är det väl det! Din och Fridas. Det är så roligt att se henes Pinterest- och att ni verkligen är ganska lika :)