söndag 27 april 2014

Veckans superkombo!

Att jag älskar trädgård är knappast någon hemlighet vid det här laget. Men varför, kan man ju fråga sig ibland...

Är det att känna jord under knäna och få skit under naglarna? Jodå. Känslan av att ha uträttat något högst påtagligt är visserligen tillfredsställande. Men det är knappast det som får mig att ligga vaken om nätterna för att drömma trädgårdsdrömmar.
Nej, det som verkligen sätter igång mina tankar och som får passionen att glöda, det är just drömmen. Drömmen om min egen undersköna och helst harmoniska plats på jorden. Där växterna frodas, växer samman och framhäver varandra. 
Därför är jag alltid på jakt efter superkombinationer. De där växterna som verkligen hör ihop. Som passar i både färg och form och som till och med gör varandra ännu finare.

Först ut, är inte oväntat, en bild jag funnit på Zetas priskurant från 2014. Det är funkia (hosta, t ex Hosta Hyacinthina) som fått krypkornellen som också kallas amerikanskt hönsbär (cornus canadensis) runt fötterna. 


Nedan syns blandade funkior och sedan krypkornell igen. Visst är de fantastiska tillsammans! Krypkornellen är nästan som en miniatyr av funkian, fast med andra blommor och växtsätt. En riktigt superkombo, med andra ord :)

Kram!

Bilder från Zetas priskurant,  annalenasays.blogg.se och blomsterbo.blogspot.com.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner en tjej som är en superkombo som passar både färg och form och som gör omgivningen finare för att hon finns!!;-) kram

Jenny Åberg sa...

Hm. Undrar vad det kan vara för tjej? :)