måndag 28 april 2014

Omplantering pågår!Kommer ni ihåg mini-drivhuset? Här planterades små tomatfrön under toppen på en PET-flaska. Och som det växte där i mellantjejens soliga fönster! Snart stod här fem stycken inte alltför rangliga plantor. Och trängdes!


Så trots att gårdagens migrän åt upp det mesta av dagen, så fick jag en liten stunds lättnad på eftermiddagen. Och då passade jag på att ta med mig tjejerna ut för omplantering. Och där sprang lilla och mellan omkring med var sina skopor och vattenkannor och spillde vatten och jord så det stod härliga till. 
Som jag älskar de där stunderna! Förutom kanske när minstingen passade på att ta med sig ett knippe tulpanknoppar från rabatten i bara farten! Hrmpff!!
Så. Riktig planteringsjord med näring, istället för såjorden, och en blomsterpinne som stöd.


Nu ska den här plantan ställas tillbaka i det soliga fönstret igen! 
Och om jag nu får tomater för andra året så ska jag minsann försöka spara några frön att så under kommande vår. Jag vill minnas att Mandelmanns berättade om detta i Trädgårdsmåndag. Och det verkade faktiskt inte vara särskilt krångligt. Tänk att ta fram sina egna tomater från frö till ny tomat. Mm! Hur outhärdligt stolt skulle jag inte bli?! Och få vuxenpoäng så det räcker tills jag fyllt 40!? Minst.

Kram!

2 kommentarer:

Helene Dyrelöv sa...

Du har gröna fingrar du :)
Jag kommer nog att köpa färdiga små sticklingar, om jag ska få någon skörd över huvud taget :)
Lycka till!
http://helenesprivatekonomi.blogspot.se/

Jenny Åberg sa...

Eller så kanske jag får några över... Kram!