söndag 24 augusti 2014

Ekonomi-pepp och lite gåshud!

Att vara hemma är helt nödvändigt för mig just nu! Och  hemma kommer jag att vara, åtminstone ett halvår framåt. Något som kommer att märkas på våra inkomster.


Det har fått mig att fundera en del över det här med pengar. Vad går de till och varför. Är det värt det? 

Eftersom jag är sjukskriven pga stress, orkar jag inte göra jättemycket. Men NÅGOT orkar jag! 
Jag har en tid haft en känsla av att vi lade pengar på sådant som vi egentligen inte behöver eller verkligen vill ha. Därför blev autogiro-betalningarna i fokus. De där man knappt märker att man gör.

Sagt och gjort: Jag loggade in och skrev upp de poster som fanns där. Räknade lite. Och funderade! 

Jo. För här fanns saker att göra! Ett antal telefonsamtal och mail senare har jag nu kvittot på den här lilla insatsen: Jag har minskat våra kostnader med nästan exakt 13 000 kr/ år!

Det är faktiskt en hel del! Och känslan det gav, att jag tagit tag i en del av vår ekonomi och slutfört mitt lilla uppdrag, den är obetalbar! Den gör mig så pepp att jag får gåshud! 

Är det inget av detta som jag saknar?! Nja. Den största enskilda posten, 4300 kr/ år närmare exakt, kommer från att jag gjort om två tidningsprenumerationer till E-prenumerationer. Genom att ringa upp företagen ifråga fick jag dessutom del av ett extraerbjudande som vi tjänade 1000/ år på.  
Så visst; att bläddra i en papperstidning vid morgonkaffet. Det saknar jag. Men tidningarna och tillgången till artiklar och arkiv, den har jag kvar: Det viktigaste!

Jag behöver egentligen bara förändra en vana. Och det är det värt, inte bara för en vinst i tid eller pengar, utan också för att E-prenumerationerna minskar pappers- och transportbelastningen på miljön. Och som en bonus har våra turer till återvinningsstationen minskat betydligt! 

Med andra ord; allt sammantaget, verkligen värt att ändra en vana för!

Kram!

3 kommentarer:

Helene Dyrelöv sa...

Grattis! Det gjorde du bra! Önskar er lycka till i er ekonomi!

R sa...

Räcker till ett par stövlar;-)

House and Garden by Bia sa...

Tack för titten;)
Jaa utbrändhet är inget att leka med, du får sköta om dej nu;)
Kram och hej
Bia